Veiligheidskleding

De hoge zichtbaarheidskleding, die genormeerd is volgens deze norm, valt in risicoklasse II. Het cijfer naast het pictogram geeft aan onder welke klasse het product valt. Dat hangt af van de minimale oppervlakte fluorescerend en reflecterend materiaal:

  • Klasse 3:  minimaal 0,8 m2 fluorescerend oppervlak en 0,2 m2 reflecterend oppervlak.
  • Klasse 2: minimaal 0,5 m2 fluorescerend oppervlak en 0,13 m2 reflecterend.
  • Klasse 1: minimaal 0,14 m2 fluorescerend oppervlak en 0,10 m2 reflecterend oppervlak.

Daarnaast zijn er specifieke voorschriften vastgelegd met betrekking tot de plaatsing van het fluorescerend en reflecterend materiaal op romp, mouwen en pijpen.

De achtergrond, het fluorescerende materiaal, is toegestaan in de kleuren oranje, geel en rood.

Ook worden er in de norm EN ISO 20471 eisen gesteld aan de kleurechtheid van zowel de fluorescerende kleuren als de contrastkleuren.

Naast de EN ISO 20471 bieden we ook vlamvertragende en antistatische kleding die voldoet aan de normen EN ISO 20470, EN ISO 11611 en EN1149. Maar uiteraard ook waterdichte veiligheidskleding, die voldoet aan de EN343 en kleding die bescherming biedt aan chemicaliën conform de EN13034 norm.

Deel deze pagina

Multi-genormeerde kleding

Bij werkomstandigheden waar niet alle risico‘s kunnen worden uitgesloten, is het dragen van Multi-genormeerde kleding van levensbelang. Hierdoor wordt de kans op ernstige letsels bij een ongeval significant gereduceerd. Uw veiligheid en gezondheid is  mede afhankelijk van de kwaliteit van uw beschermde kleding.

Onze merken, Hydrowear en Mascot kunnen u die kwaliteit leveren. Dankzij uitvoerige tests en het gebruik van innovatieve materialen hebben ze voor u uitgebreid pakket aan kleding beschikbaar. Deze voldoen aan de recentste en strengste eisen en normen met betrekking tot vlamvertraging en antistatische eigenschappen, lassen, bescherming tegen elektrische vlamboog en chemische stoffen. Veel van deze Multi-genormeerde artikelen voldoen ook aan EN-ISO 20471 en bieden dus tevens een goede zichtbaarheid, zowel overdag als ‘s nachts.

+