Nieuwe regelgeving voor een duurzame textielbranche

Blogs -

Sinds 1 juli 2023 is er een belangrijke verandering doorgevoerd in de textielbranche. Dankzij het nieuwe Besluit “UPV Textiel” (Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid) zijn producenten en importeurs nu verantwoordelijk voor de afvalfase van hun producten. Dit betekent dat wij bij Dirksen Bedrijfskleding een belangrijke taak hebben om niet alleen te zorgen voor kwalitatieve bedrijfskleding, maar ook voor de toekomst van onze planeet. Dat doen we samen met de stichting UPV Textiel.

Verantwoordelijkheid voor het milieu

Wij nemen onze verantwoordelijkheid serieus. Dat begint bij het zorgvuldig inzamelen en organiseren van recycling en hergebruik van textiel. Bij Dirksen Bedrijfskleding streven we al langere tijd naar duurzaamheid en circulariteit. Zo kiezen we enkel nog voor kwalitatief goede merken en producten en hebben we ons eigen retourprogramma. Daarmee zetten we vol in op hergebruik en recycling van onze producten.

Samenwerking met stichting UPV Textiel

Duurzaamheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de gehele keten. Daarom zijn we aangesloten bij de Stichting UPV Textiel, opgericht door de brancheorganisatie Modint en INretail. Samen met dit collectief voldoen we aan de wettelijke vereisten en werken we aan een duurzamere textielindustrie.

Toekomstplannen

Dit jaar is de Stichting UPV Textiel vooral bezig met het opzetten van een collectief en het ontwikkelen van een landelijk inname- en verwerkingssysteem van hoge kwaliteit. In 2024 zal de focus liggen op de implementatie van deze systemen. We houden je op de hoogte van de voortgang en de stappen die we zetten richting een schonere wereld.

Bezoek de website van de Stichting UPV Textiel voor meer informatie over de inspanningen en de actuele ontwikkelingen.

Deel deze pagina
+