PBM

Hoofdbescherming

Hoofdbescherming

Goede hoofdbescherming biedt naast bescherming ook comfort. De bouwhelmen en stootkappen uit ons assortiment zijn daarom met de uiterste zorg geselecteerd. Onze producten beschermen op de eerste plaats het hoofd van uw medewerker optimaal tegen de gevaren op de werkplek. Daarnaast bieden ze optimaal draagcomfort.

Deel deze pagina

Kask Helmen

KASK, uit Italië, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, ontwerpen én produceren van veiligheidshelmen van de hoogste kwaliteit.

In elk toepassingsgebied loopt KASK voorop, bij het fietsen, het skiën, bergbeklimmen, reddingswerk en veilig werken.

KASK is een relatief jong relatief jong bedrijf, pas opgericht in 2004. Maar dankzij een getalenteerd team van experts en samenwerking met markleiders uit de Italiaanse industrie, heeft KASK in een korte tijd een enorme succesvolle ontwikkeling doorgemaakt. Anders dan andere fabrikanten in de PBM wereld heeft KASK zich helemaal gespecialiseerd in één product, te weten helmen.

Alle KASK producten worden 100% ontwikkeld én geproduceerd in Italië. Inmiddels is de industriële tak groter dan de sportdivisie. De helmen van KASK worden gewaardeerd door de eindgebruikers vanwege het draagcomfort én gemak en niet het onbelangrijkste voor de drager het design! En een helm die graag gedragen wordt, draagt bij aan veiligheid op werkvloer.

Kinriem

Ziet u wel eens iemand fietsen of bijvoorbeeld skiën zonder een helm met kinriem? Wij niet!

De reden is dat als iemand valt de helm als eerste afvalt en er alsnog een grote kans op hoofdletsel bestaat. Sportieve gebruikers kijken wel uit en dragen een helm met kinriem.

Waarom zien we dan zoveel mensen werken met een helm zonder kinriem? Bestaat hier het risico niet dat de helm afvalt en er ondanks het dragen een helm een ongeluk gebeurt? Natuurlijk wel.

De reden is dat het ontwerp van de huidige werkhelm/veiligheidshelm stamt uit de jaren 50. De ontwikkeling van fiets en skihelmen is van veel recentere datum. Toen was men zich wel bewust van de noodzaak van een helm met kinriem.

Tegenwoordig zien we gelukkig steeds vaker mensen werken met een helm met kinriem. Komend vanuit de klimsport, via werken op hoogte en nu dus ook gewoon op de werkvloer. Veel werkgevers en/of grote opdrachtgevers gaan ook een helm met kinriem verplicht maken. Een positieve ontwikkeling, een helm met kinriem, ten behoeve van de veiligheid.

We horen wel eens dat het er stom uitziet een helm met kinriem, en ja, dat klopt. Vaak zijn dit soort dingen een kwestie van wennen. En als iedereen het doet dan ben je niet langer een uitzondering.

Durf te kiezen voor je eigen veiligheid en kies voor een helm met kinriem. Je hebt tenslotte maar 1 hoofd en je hoofd is kwetsbaar.

Voss Helmen

Naast de hoofdbescherming van Kask hebben we ook de producten van Voss Helme opgenomen in ons assortiment. Voss Helme uit Burgwedel (bij Hannover) Duitsland is een echte helmenspecialist. Al meer dan 50 jaar worden in een eigen productieomgeving veiligheidshelmen gemaakt.

De gelijkblijvende hoge kwaliteit van het helmenassortiment van Voss is geen toeval. Het is de verdienste van het concessieloos gebruik van hoogwaardige materialen en permanente optimalisering van processen voor meer veiligheid en comfort. Doordat Voss een eigen productie heeft zijn zij flexibel. Vanaf 100 stuks kunnen alle helmen al in uw eigen bedrijfskleur gemaakt worden.

Stootcaps van Voss

Sinds een paar jaar is Voss ook zeer succesvol met zogenaamde stootcaps. Niet alleen door vallende voorwerpen kan men zich bezeren maar ook tegen machines of andere voorwerpen kun je lelijk je hoofd stoten. Stootcaps bieden een uitkomst in alle situaties waarin een helm volgens EN397 niet verplicht is.

Een stootcap biedt bescherming, zit comfortabel en heeft een cool design, ze worden graag gedragen aan lopende banden, in magazijnen, bij afbouwwerkzaamheden (timmerwerk, loodgieters, installateurs), op luchthavens, in slachterijen etc. etc. en zelf in de toeristische sector.Alle schalen van de Voss caps zijn gemaakt van ABS (Acrylonitril-butadieen-styreen).

De eigenschappen van stootcap zijn:

  • Hoge breekweerstand
  • Vormvast
  • Licht gewicht
  • Geschikt voor alle weersomstandigheden
  • Geschikt voor vrieshuizen

Stootcaps kunnen door middel van borduring of bedrukking van een logo worden voorzien. Dat wordt door Voss gedaan in hun eigen atelier waardoor ze snel, efficiënt en financieel aantrekkelijk zijn.

Veiligheidskleding
+