Duurzaamheid & Circulariteit

Duurzaamheid: een gezamenlijke verantwoordelijkheid

Duurzaamheid met oog voor mens én milieu, is de verantwoordelijkheid van ons allemaal. Ook als leverancier nemen we hierin onze verantwoordelijkheid. Sterker nog, we wijzen u graag de weg naar duurzame en circulaire bedrijfskleding.

Vooraf de juiste keuzes maken

Het begint met de juiste keuzes vooraf. Is een product wel echt nodig? Kan hetzelfde resultaat worden bereikt met minder materialen? En als een product écht nodig is, hoe kunnen we het dan op de meest milieuvriendelijke manier produceren? Vertrouw hierbij op de ervaring en het advies van onze experts.

Keuze voor het juiste product

Bij de samenstelling van uw kledingpakket kijken we kritisch naar wat écht nodig is. Is een product eigenlijk overbodig? Dan verkopen we het niet. Wij garanderen namelijk al vanaf de samenstelling van uw kledingpakket een eerlijk advies, juist waar het aankomt op duurzaamheid.

Keuze voor kwalitatief goede merken en producten

100% duurzame kledingproductie zouden we heel graag willen, maar is (nog) niet haalbaar. Daarom spannen we ons in voor producten die worden geproduceerd op de meest milieuvriendelijke manier. Bovendien houden we bij de selectie van onze leveranciers en onze merken rekening met de kwaliteit van het eindproduct. Het lang kunnen gebruiken van bedrijfskleding is misschien wel de belangrijkste manier om de impact van bedrijfskleding op het milieu te verkleinen.

Dirksen Retourprogramma

Duurzaamheid stopt voor ons niet bij het leveren van een product. Sterker nog, dan begint het pas. Het Dirksen retourprogramma is er namelijk op gericht dat uw bedrijfskleding aan het eind van de “technische levensduur” gegarandeerd een nieuwe bestemming krijgt.

retourprogramma

Dat doen we onder andere met de volgende stappen in ons retourprogramma:

Reinigen en repareren van teruggekomen kleding

Veel kleding die terugkomt is vaak nog in prima conditie. Maar kleding met kleine mankementen zoals een verloren knoop, een kleine haal of een kapotte rits geeft u niet makkelijk door aan een volgende drager. Teruggenomen kleding wordt door ons grondig geïnspecteerd. Waar nodig worden kleine mankementen gerepareerd en vervolgens wordt de kleding grondig gereinigd. Zo kan het nog prima opnieuw worden gedragen door een van uw medewerkers.

Kleding die om wat voor reden dan ook, niet teruggaat naar uw eigen organisatie, worden ontdaan van bedrijfsspecifieke kenmerken. Zo kunnen ze alsnog bij een derde partij worden ingezet (binnen- en buitenland).

Nieuwe bestemming voor afgedankte kleding

We leveren kleding die lang meegaat en gerepareerd kan worden als ze onverhoopt kapot gaat. Is een product toch voortijdig afgedankt en is er niet direct een nieuwe bestemming? Dan maken we er een alternatief product van dat we in ons assortiment opnemen. Denk bijvoorbeeld aan hoezen, tassen of poetsdoeken.

Recycling op verantwoorde wijze

Is kleding niet geschikt voor hergebruik of het vermaken tot een nieuw product? Dan zorgen we voor recycling tot grondstoffen die opnieuw worden gebruikt in een textiele toepassing. We doen onze uiterste best om voor de gerecycleerde vezels een zo hoogwaardig mogelijke toepassing te vinden. 

Recover als het echt niet anders kan

Slechts een heel klein deel van de teruggekomen kleding is niet geschikt voor recycling. Bijvoorbeeld omdat ze sterk vervuild zijn. Deze kleding zal ter verbranding worden aangeboden. Hierbij zal de verbrandingswarmte worden gebruikt om elektriciteit en/of stoom op te wekken die weer nuttig ingezet kan worden.

De win-win situatie van onze duurzaamheidsstrategie

Keuze voor duurzaamheid betekent in sommige gevallen een iets duurder product bij eerste aanschaf. Maar deze extra kosten verdient u in de loop van het gebruik terug. Producten gaan namelijk langer mee, er is minder vervanging nodig en er door weloverwogen keuzes in pakketsamenstelling hoeft er in z’n totaliteit minder worden aangeschaft. Op de lange termijn levert het zowel milieutechnisch als financieel voordeel op. Een win-win situatie voor iedereen.

Deel deze pagina
+