Partnerschap Enschede Textielstad, Spinning Jenny en Dirksen

Actueel -

Wij streven naar duurzame ontwikkeling die voldoet aan de behoeften van de huidige generatie zonder schade toe te brengen aan toekomstige generaties wereldwijd. Dit betekent dat we het gebruik van niet-hernieuwbare bronnen willen verminderen en minimale afvalproductie gedurende de hele levenscyclus van het product nastreven. De focus van Dirksen ligt op het produceren van producten die zo duurzaam mogelijk zijn, lang meegaan en na gebruik opnieuw kunnen worden ingezet, deze producten kunnen worden ingezet als materiaal of als (nieuw) product na reparatie. Met het oog op een duurzame toekomst streven wij ernaar om tegen eind 2026 CO₂-neutraal te opereren en koploper te zijn in het aanbieden van duurzame bedrijfskleding en dienstverlening. We willen naar een wereld waar kleding volledig wordt gemaakt van gerecycled materialen, maar dit is momenteel technisch nog niet mogelijk vanwege beperkt aanbod en de balans tussen duurzaamheid, ontwerp en levensduur. We volgen de ontwikkelingen in duurzaamheid en circulariteit van textiel nauwlettend en verwachten grote vooruitgang in de komende jaren. Samen met Enschede textielstad hebben we producten gelanceerd met 70% gerecycled katoen en 30% BCI(Better Cotton Inititave)

Onze aanpak richt zich op een circulaire bedrijfsvoering, waarbij we de hele levenscyclus van bedrijfskleding in beschouw nemen. Van ontwerp tot productie tot zelfs na de levensduur, denken wij zorgvuldig na over de milieu-impact. Door gebruikte producten weer in te zamelen en te onderzoeken of dit hergebruikt kan worden of kan worden gerecycled is een duurzaam proces die wij hanteren. Mochten de producten worden gerecycled, wordt de kleding afgegeven aan Spinning Jenny. Zo kunnen zij weer duurzame materialen ervan maken wat weer kan worden ingezet voor auto bekleding, tapijten of weer in (bedrijfs)kleding. Dit maakt het proces weer circulair.

Spinning Jenny ontwikkelt hoogwaardige, duurzame garens voor veeleisende toepassing in industrie, home, automotive en Kleding. De textielindustrie heeft een negatief effect op het milieu. Met de productie van (bedrijfs)kleding wordt er automatisch een gigantische CO2 uitstoot geproduceerd. Dit kan anders. Het productieproces van Spinning Jenny is minder belastend voor het milieu. Op elke 100 kilogram garen besparen zij ten opzichte van vergelijkbaar virgin garen: 11.000 liter water, 2100 m² land, 3300 kWh energie en 1100 kilogram CO2. Dit wordt gerealiseerd door Spinning Jenny, omdat zij de nieuwste techniek gebruiken. De spinnerij is een van de modernste spinnerijen van Europa. Door overgebleven kleding in te nemen en hier weer circulaire garens van te spinnen om nieuwe kleding (of andere materialen) te laten maken, dragen zij weer bij aan milieuvriendelijker (textiel)milieu. Zo maken zij hoogwaardige kwaliteitsgarens gemaakt van duurzame en low-impact materialen in een lokale productieomgeving.

 

Deel deze pagina
+